Oferim cele mai bune solutii
nevoilor dumneavoastra.

Terapia ocupationala


Terapia ocupationala vizeaza imbunatatirea unor aspecte cu implicatii ample in viata de zi cu zi, aspecte ce tin de intreaga sfera cognitiva, de relationarea cu ceilalti dar si de viziunea gloala asupra vietii. Exercitiile propuse de specialistii nostri au ca scop utilizarea si imbunatatirea memoriei, coordonarii mana-ochi, manualitatii, atentiei, vocabularului.
Chiar daca poate parea o joaca si multi vor considera ca asa ceva se poate face si acasa stabilirea unui program de terapie ocupationala este esentiala pentru succesul exercitiilor care binenteles, si este chiar de dorit, sa fie continuate si in mediul familiar ca parte a unei rutine zilnice.
Recuperarea cognitiva si de limbaj este adaptata fiecarui pacient, nevoilor acestora dar mai ales capacitatilor si abilitatilor detinute de acesta (mai ales in cazul unor patologii severe precum boala Alzheimer, dementa mixta si cea vasculara). Un rol principal in stabilirea planului terapeutic il are evaluarea acestor capacitati pentru a nu stabili obiective de nerealizat care nu vor face decat sa produca frustrare fara a avea vreun beneficiu. In cazul persoanelor ce au suferit un AVC interventia terapeutica se recomanda a se efectua cat mai curand posibil pentru a avea sanse mai mari de reusita.


Kinetoterapie


Recuperarea si reabilitarea functiilor unei persoane ce a suferit diferite afectiuni (Avc, accident, trauma) are cu atat mai multe sanse de reusita cu cat tratamentul este unul adaptat fiecarui pacient, ce tine seama de dorintele acestuia si pe cat posibil il implica pe acesta in luarea deciziilor privind demersul terapeutic si cu cat implica o abordare globala a persoanei – nu doar motricitate ci si motivatie, nu doar functionalitate ci si dorinte, nu doar limbaj ci si vointa si stare de bine.
Procedurile din kinetoterapie si gimnastica medicala sunt utile atat pentru intretinerea mobilitatii cat si pentru recuperarea sau imbunatatirea functionalitatii globale si mentinerea unui grad cat mai mare de autonomie.


Consilierea psihologica si psihoterapie


Consilierea psihologica si psihoterapia sunt parte integrata a procesului terapeutic ce are implicatii directe asupra calitatii vietii individului. Specialistii in domeniu va sunt alaturi in perioadele de dificultate fiind un sprijin plin de empatie si intelegere in procesul terapeutic.
Sedintele se vor desfasura intr-un cadru intim, familiar si atunci cand timpul permite, acestea se vor realiza in mica noastra oaza de liniste urbana, gradina centrului nostru.